Wedstrijdverslagen

 

13/11 Olympia/DOS 3 - Swift 4  9-3 

Op een regenachtige herfstzondag mocht Olympia/DOS 3 de zaal weer in. Gretig mochten de blauw-witte aantreden tegen Swift 4 in het pittoreske Velden. In het buitenseizoen vorig jaar werd al een goede generale afgeleverd. Op het kunstgras werd namelijk Swift 4 even op de plaats gezet en verslagen door de club uit Ommel-Heusden. In de voorbereiding hadden Olympia/DOS 3 zich voorbereid op het achterverdedigen waar Swift 4 heer en meester in is. Deze voorbereiding kwam er echter niet echt uit. Swift scoorde voornamelijk 5x van korte afstand in de eerste helft, een grote domper. De dames in het blauw-wit herpakten zich. Echter wilde de bal maar niet in het mandje vallen. Toch werd er voor rust nog iets terug gedaan. Met een prachtige wegtrekbal en een tactische doorloopbal kon er gerust worden met een tussenstand van 5-2 op het scorebord. Met wat vitamientjes in de hand werd er nogmaals besproken waar de gehele voorbereiding op getraind was. Dit kwam er namelijk nog niet echt uit. Vol goede moed traden de dames weer aan voor de tweede helft. Jammer genoeg resulteerde de speech in de rust niet tot het gewenste resultaat. Olympia/DOS 3 ging er namelijk met duidelijke cijfers af. Vlak voor het eindsignaal viel er alsnog een afstandkanon in, wat resulteerde in een eindstand van 9-3. Volgende week mogen de blauw-witte op de thuisbasis aantreden voor de kraker tegen DOT. Wij nodigen u allen uit om deze strijd te komen aanschouwen om 15.45 uur in de Schop in Asten. Wij zullen u verzekeren van een beter resultaat als vandaag met een enerverende partij waar u geen spijt van zult krijgen. Tot zondag!

 

23-10 Olympia/DOS 2 HERBSTMEISTER!

Afgelopen zondag speelde Olympia/DOS 2 hun laatste wedstrijd tegen de Korfrakkers 4 op thuisterrein. Ondanks het mistige weer, wist de thuisploeg al vrij snel op een voorsprong van 4-0 te komen. De voorsprong werd behouden, maar ook de tegenpartij wist nog te scoren voor rust. De ruststand bedroeg 10-3. In het begin van de tweede helft werd Olympia/DOS 2 slordiger; kansen werden niet afgemaakt en ook zijn er zowel vrije ballen als strafworpen gemist. Desondanks wist de tegenpartij ook niet het initiatief te tonen en de verdediging van Olympia/DOS wist hun taken prima te volbrengen. Na de slordige fase herpakten de dames zich en zo boekte de thuisploeg alsnog een vrij gemakkelijke overwinning met 16-6 als eindresultaat. Vanaf het eindsignaal mochten de dames uit Ommel en Heusden zichzelf officieel periodekampioen noemen!

 

23-10 Winst voor Olympia/DOS 3 tegen de Stormvogels 3!

Op zondag 23 oktober stond de laatste wedstrijd van de eerste helft van het buitenseizoen op het programma. Deze werd in Ommel gespeeld tegen de Stormvogels 3.
In het begin van de wedstrijd waren er erg veel kansen voor Olympia/DOS 3, helaas lukte het niet om deze af te maken. Hierdoor hadden de Stormvogels 3 al snel een voorsprong van 0-3. Olympia/DOS  3 heeft zich goed weten te herpakken. Door middel van kleine kansjes en een doorloopbal hebben de dames voor de rust een voorsprong van 5-3 weten te behalen. In de tweede helft van de wedstrijd heeft iedereen vol energie verder gespeeld. De Stormvogels scoorde snel na de rust nog een puntje waardoor er bijna een gelijkstand was. De Stormvogels hebben geprobeerd om een inhaalslag te maken, maar door middel van goede verdedigingstechnieken was de bal veel in het bezit van Olympia/DOS 3. Olympia/DOS 3 wist in de tweede helft meer te scoren dan de Stormvogels 3, wat tot een eindstand van 13-8 heeft geleid. Een mooie afsluiting van het seizoen!  

 

16-10 Melderslo heeft geen antwoord op sterk verdedigend Olympia/DOS 2

Afgelopen zondag speelde Olympia/DOS in Melderslo de voorlaatste wedstrijd van de eerste helft van het veld. Melderslo, voorheen de Merels, zijn de nummer twee van de poule. Op papier een spannende wedstrijd, maar al vrij snel werd duidelijk dat Olympia/DOS de bovenliggende partij was. Melderslo werd verdedigend helemaal dicht gezet door Olympia/DOS. Ieder schot dat de thuisploeg loste werd afgevangen, zo werden de aanvallen snel onderbroken. Daarentegen was Olympia/DOS ook niet even effectief in de aanval waardoor de stand tot enkele minuten voor de rust op 6 – 3 bleef. Een stand waarbij eigenlijk nog alles kon gebeuren. Olympia/DOS wist de laatste minuut van de eerste helft op zeer mooie wijze uit te spelen, want Melderslo mocht niet dichterbij komen. Precies in de laatste seconden werd de voorsprong vergroot naar 3 – 7 door Kristie Haazen. Een mooie stand om de rust in te gaan. Doel van de tweede helft was het verdedigende spel vol te houden. Melderslo mocht niet het gevoel krijgen dat ze de wedstrijd nog konden winnen. Dit lukte. Olympia/DOS zorgde ervoor dat Melderslo alleen maar onzekerder werd in de aanval, en zelf gingen de Ommel-Heusdense dames meer kansen afmaken. De wedstrijd werd hierdoor beslist. Enkele minuten voor het fluitsignaal stond er 7 – 14 op het scorebord. Maar wederom werd de laatste minuut erg mooi uitgespeeld en scoorde Kristie weer in de allerlaatste seconde. Eindstand: 7 – 15.

09-10 Olympia/DOS 1 weer na 1 helft klaar! Olympia/DOS - Rosolo  14-19

Al weken wordt er door hard te trainen met positiviteit naar aankomende wedstrijden toegewerkt, maar helaas nog steeds zonder resultaat voor de dames uit Ommel en Heusden.
Wederom was het spel van Olympia/DOS in de beginfase niet op niveau, waardoor Rosolo binnen een kwartier op 1-5 voorsprong stond. De eerste helft stond in het teken van slordige verdedigingsfouten en gekregen kansen die niet werden afgemaakt. Rosolo, ook vol in de race voor klassebehoud, heeft vanaf deze voorsprong niets meer weggegeven. Met een 5-11 ruststand werd er de kleedlokalen ingegaan.
Na rust werd het scoren makkelijker voor de thuisploeg. Rosolo liet verdedigend wat steken vallen en Olympia/DOS benutte dit goed. Door zelf een ander verdedigend spel te spelen, kon er op de aanvallen van Rosolo wat druk gelegd worden. Toch wisten zij alsnog mee te scoren, waardoor Olympia/DOS de stand niet gelijk kon trekken. Het voelde net als voorgaande weken alsof de wedstrijd na één helft al beslist was. Olympia/DOS wist in de tweede helft meer te scoren dan haar tegenstander, maar dat mocht niet baten. Het gat was te groot. Einduitslag van deze week: 14-19. Volgende week speelt Olympia/DOS 1 haar laatste veldwedstrijd van deze competitiehelft. Om 15.00 nemen zij het op tegen Prinses Irene in Nistelrode.

09-10-2016 Olympia/DOS 3 – Vessem 3  7-12

Met een 2e plek op de ranglijst voor Olympia/DOS 3 stond er zondag een belangrijke wedstrijd tegen de koploper op het programma. Olympia/DOS begon geconcentreerd aan de wedstrijd en wist met de openingsbal direct te scoren. In het eerste kwartier breidde Olympia/DOS door goede aanvallen de score uit tot 3-1. Dit was het moment waarop Vessem het initiatief overnam. Olympia/DOS kreeg door een goede verdediging van Vessem nog maar weinig ruimte en had daar geen antwoord op. Vessem kreeg wel veel kansen en liep uit tot 3-6 in de rust. Ook na rust ging de wedstrijd op deze manier verder en kwam Vessem tot betere aanvallen. Olympia/DOS gaf echter niet op en bij een stand van 3-10 scoorden ze toch nog enkele keren, eindstand 7-12. Volgende week speelt Olympia/DOS 3 in alle vroegte (10 uur) een uitwedstrijd tegen Steensel.

09-10 Olympia-DOS 2-SVOC 2   22-3

Ons doel voor vandaag: onze kansen efficiënt benutten en een mooi spel laten zien!Vanaf het fluitsignaal waren we gefocust en zaten we kort op de bal. We bleven zoeken naar goede kansen waardoor we al snel op een 2-0 voorsprong stonden. Voor het tweede aanvalsvak was het even zoeken maar ook zij wisten te scoren. Na een goede eerste helft gingen we met een stand van 12-2 de rust in!
In de tweede helft werden we wat slordiger omdat we zo veel mogelijk doelpunten wilde maken. Na een time out wisten we weer hoe we dit moesten doen en al snel liepen we uit naar 18 doelpunten. Het was geen spannende wedstrijd maar wel een wedstrijd met mooie aanvallen en veel doelpunten. Met een einduitslag van 22-3 is Olympia/Dos 2 klaar voor de wedstrijd tegen Melderslo van volgende week.    

02-10 Weer winst voor Olympia/DOS 3

Rietvogels 3 - Olympia/ Dos 3
Olympia/ dos 3 begon de wedstrijd goed, de doelpunten bleven vallen. Olympia/ dos ging de rust in met 7 punten verschil tegen de rietvogels. De stand was 5-12. De tweede helft bleven er doelpunten vallen, de meeste hiervan waren voor de rietvogels. Toch bleven de punten bij Olympia/ Dos en gingen ze met winst naar huis. De eindstand was 10-14.

 

25-09 DOS 2 sleept na moeizame start punten binnen

Op zondag 25 september stond de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen Klimroos 2. Een tegenstander die vorig seizoen op het veld met 11-2 werd verslagen. Hierdoor begon Olympia/DOS 2 vol goede moed aan de wedstrijd. Het tegendeel werd echter bewezen. Olympia/DOS 2 begon traag aan de wedstrijd en Klimroos 2 speelde hun kansen netjes uit. Dit kwam met name doordat er niet fel genoeg werd verdedigd. Na een kwartier stond er een stand van 0-5 op het scorebord. Olympia/DOS 2 weet zich vanaf het 2e gedeelte in de eerste helft te herpakken. Afstandschoten worden benut, en ook de kleine kansen worden afgemaakt. Helaas wordt een doelpunt uit een vrije bal niet geteld, maar toch weet Olympia/DOS 2 zich te knokken naar een 7-6 ruststand. Iedereen is ervan overtuigd dat betreurende spel niet meer zal worden getoond in de tweede helft. Klimroos 2 blijft hun kansen afmaken waardoor Olympia/DOS 2 niet achter kon blijven. Pas tegen het einde van de wedstrijd wist Olympia/DOS 2 het verdedigend dicht te houden en uit te lopen naar een 15-11 eindstand. Volgende week staat er een vroege uitwedstrijd op het programma tegen Altior 4 in Heeswijk Dinther.

18-09 Kraanvogels - Olympia-DOS 3

De eerste wedstrijd van het seizoen voor Olympia/DOS 3 vond plaats op het sportpark in Ommel. De Kraanvogels brachten hun scheidsrechter mee naar Ommel vanwege andere activiteiten op hun sportpark.  De eerste wedstrijd van het seizoen voor het nieuwe team van Olympia/DOS, die sinds vorig jaar zijn gefuseerd. Het nieuwe team bestaat uit 6 oude A spelers en 1 nieuw clublid (Nicole van Brussel). Olympia/DOS begon met een achterstand van 2 doelpunten op de kraanvogels. Zichtbaar was dat het team aan elkaar moest wennen. Door goede communicatie onderling wist ook Olympia/DOS de scoren te openen. Typerend voor de eerste helft waren de vele kansen voor Olympia/DOS. Deze werden echter niet evenveel benut, de zorgvuldigheid op de schoten ontbrak. Toch resulteerde de eerste helft in een tussenstand van 2-6 voor Olympia/DOS. De tweede helft was er veel balbezit voor Olympia/DOS. De kraanvogels heeft nog 1x weten te scoren. Ondanks 2 enkelblessures in de wedstrijd speelde de dames van Olympia/DOS de wedstrijd uit met een eindstand van 3-13. Een goed begin van het nieuwe seizoen.